Čo si pripraviť:
- 560 g pizza múky
- 140 g semolinovej múky
- 7 g čerstvých kvasníc
- 35 g olivového oleja
- 490 g vlažnej vody
- 11 g soli
Návod:
Všetky ingrediencie zmiešajte a vypracujte hladké cesto. Zakryte a nechajte odpočívať 40 minút. Cesto dvakrát preložte zhora dole a sprava doľava. Potom ho vložte do veľkej, múkou vysypanej misy, prikryte a dajte na 20 hodín do chladničky. Odpočinuté cesto vyklopte na pomúčenú plochu a
rozdeľte na 4 rovnaké diely. Nechajte ho ďalšie 4 hodiny kysnúť v olejom vymastenej a prikrytej mise. Jednu porciu vykysnutého cesta dajte na pomúčenú dosku a
vytvorte korpus guľatého tvaru. Pizzu potrite rajčinovou omáčkou, pridajte paradajky a vody zbavenú mozzarellu a dajte piecť do rúry vyhriatej na maximum. Pečte do momentu upečených zlatistých okrajov.