info text

Pšenové fašírky

ReceptyBez mäsa
16. 4. 2025
Zapekacia misa DELÍCIA 22 x 13 cm
Ochutnajte pšenové fašírky, zdravú lahôdku ideálnu na ľahký obed aj večeru plnú chuti a živín.

Ingrediencie:

  • 250 g pšena
  • 70 g semienok opražených nasucho (mix konopných, tekvicových, slnečnicových a sezamových semienok)
  • 30 g listového petržlenu
  • 4 vajcia uvarené natvrdo
  • 1 vajce
  • Portobello šampiňóny
  • 2 vajcia na obalenie
  • strúhanka + múka na obalenie
  • olej + maslo na vyprážanie
  • soľ a korenie

Postup:

Pšeno uvarte podľa návodu výrobcu a nechajte vychladnúť. Vajíčka uvarené natvrdo nasekajte na malé kúsky.

V mise zmiešajte vajcia, maslo, pšeno, nasekanú petržlenovú vňať, semienka, surové vajcia, dochuťte soľou a korením. Zo zmesi pripravte fašírky, obaľte ich v trojjobale a smažte na panvici v rozohriatom oleji s maslom dozlatista z oboch strán. Šampiňóny osoľte, okoreňte a opečte na panvici v rúre alebo na grile. Podávajte s listami poľníka ochutenými ľubovoľným dresignom.
 

S prípravou pomôžu: