info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Quiche

MäsovéRecepty
13. 2. 2024
Quiche

Těsto:

• 250 g hladkej múky
• 220 g masla
• 5 g soli
• 125 g kukuričného škrobu
• 1 vajce
• 60 ml studenej vody
• 1/2 lyžice bieleho vínneho octu
 

Náplň:

• 250 ml 33% smotany
• 200 g údenej slaniny
• 200 g syra Gruyere alebo čedar
• 10 ml oleja
• 2 cibule
• 5 vajec
• hrsť špenátových lístkov
• soľ, korenie
• fazuľa na vytvarovanie cesta
• 20 g hladkej múky
 
 
Zmäknuté maslo zmiešajte so soľou, pridajte škrob, ocot, vodu a všetko premiešajte. Postupne vmiešajte múku a vypracujte cesto, ktoré zabaľte do potravinárskej fólie a dajte stuhnúť do chladničky na 2 hodiny alebo najlepšie do druhého dňa. Cibuľu nakrájajte nadrobno, slaninu na kocky a na oleji krátko opečte. Dajte bokom. Cesto vyvaľkajte na podložke posypanej múkou a vložte do formy na pečenie vymazanej maslom. Prebytočné cesto odrežte tak, aby presahovalo okraj formy asi o 0,5 cm. Dno prepichnite vidličkou, počas pečenia bude lepšie unikať para. Formu s cestom nechajte 30 minút odpočinúť v chladničke. Potom na cesto položte papier na pečenie a nasypte suché fazule, aby si cesto zachovalo tvar. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Fazuľu vyberte, na dno nasypte menšiu časť strúhaného syra a dajte na 5 minút späť do rúry. Korpus vyberte z rúry a naplňte zvyšným syrom, cibuľou, slaninou, špenátom a všetko zalejte vajcami ochutenými soľou, čiernym korením a rozšľahanými v smotane a múke. Takto pripravený koláč dajte do rúry a pečte opäť na 180 ° C približne 40 minút.


Čo využijete: