V spolupráci s prírodou sme pre vás pripravili recept na netradičný raw dezert.
200 g vlašských orechov
100 g mandľových plátkov
60 g dyňových semienok
20 ks sušených datlí nebo fíg
2 lyžice kokosového oleja
1 lyžička mletej škorice
štipka soli
Orechy, mandle a semienka nahrubo rozmixujte, pridajte ďatle alebo figy, kokosový olej, škoricu, soľ a mixujte, pokiaľ sa suroviny nespoja. Výslednú hmotu rozdeľte do papierových košíčkov vložených do plechu na cupcakes. Rukou vytvarujte a dajte do chladničky vychladiť a stuhnúť. Košíčky potom naplňte pripraveným žihľavovým krémom.
400 ml hotového kokosového krému
200 g kokosového masla (viď nižšie)
4 lyžice raw javorového sirupu
1 citrón
30 g listov čerstvých žihľavových listov
Listy žihľavy 2 minúty namáčajte v teplej vode. Usušte a rozmixujte s 1 lyžicou citrónovej šťavy, pridajte kokosový krém, kokosové maslo, javorový sirup, nastrúhanú citrónovú kôru a vypracujte do hladkej hmoty, ktorou naplníte vrecko na zdobenie.
200 g nastrúhaného kokosu
100 g raw kokosového oleja
vanilkový extrakt podľa chuti
Všetky ingrediencie rozmixujte do konzistencie povoleného masla.