Osobnou výzvou prvého nedeľného večera boli Koláče na plechu. Ako si s ňou poradilo 12 tohtoročných finalistov si môžete pozrieť v receptoch nižšie.
Aničkin plech plný spomienok
Ingrediencie
Cesto
200 g špaldovej hladkej múky
150 g práškového cukru
3 ČL sódy bikarbóny
3 vajcia
3 PL holandského kakaa
80 g čokolády (obsah kakaa min 50%)
400 g krémového tvarohu
50 ml oleja
80 g masla
Mandľové cesto
200 g zmäknutého masla
160 g trstinového cukru
4 vajcia
200 g mandľovej múky
Na vrch
400 g mrazených ríbezlí (mix čierne a červené)
100 g mandľové lupienky
Na ozdobenie
100 g čerstvých ríbezlí
Práškový cukor
Postup
Čokoládu s maslom si rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Všetky prísady do čokoládového cesta spolu s rozpustenou čokoládou a maslom si dáme do jednej misky a ručne vymiešame metličkou. Vylejeme na plech (3040cm) vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
Maslo s cukrom vymiešame do peny, potom po jednom vmiešame vajíčka. Nakoniec primiešame mandľovú múku. Toto cesto buď v kopčekoch, alebo pomocou cukrárskeho vrecka nanášame na čokoládové cesto.
Na záver posypeme mrazenými ríbezľami, ktoré sme najprv nechali odmraziť, aby stiekli zo šťavy, pretože prebytočná šťava pri pečení by nám znehodnotila koláč.
Na ríbezle posypeme mandľové lupienky a dáme piecť pri teplote 175-180 stupňov 40-50minút.
Brownies od Domi
Ingrediencie
Cesto
600 g mliečnej čokolády
100 g horkej čokolády aspoň 54%
400 g masla
300 g kryštálového cukru
12 vajec (10 celých + 2 žĺtky)
2 PL kakaa
3 PL hladkej múky
200 g lieskových orechov
200 g čerstvých malín
Štipka soli
Pena:
250 ml smotany na šľahanie 33%
250 g mascarpone
2-3 PL práškového cukru
200 g smotanovej nátierky
300 g mrazených malín
1 PL kryštálového cukru
Na ozdobenie
200g čerstvých malín
125 g ríbezlí
100 g bielej čokolády
Postup
Vo vodnom kúpeli roztopíme mliečnu čokoládu spolu s horkou čokoládou a maslom. Keď sa všetko za neustáleho miešania spojí, odstavíme čokoládu z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Vajcia s krupicovým cukrom vyšľaháme do peny. Do vaječnej peny pomaly primiešavame roztopenú čokoládu s maslom. Na záver opatrne metličkou primiešame tri lyžice hladkej múky a dve lyžice kakaa.
Pred tým, než zmes nalejeme na plech si ho môžeme vystlať papierom na pečenie alebo vymastiť maslom a posypať hladkou múkou.
V rukách si potrháme čerstvé maliny a položíme na spodok pripraveného plechu.
Maliny zalejeme pripraveným cestom a dáme do trúby na 155 stupňov na 30 – 35 minút.
Po upečení necháme brownie dobre vychladnúť.
Pripravíme si malinové pyré. Do hrnca nasypeme mrazené maliny a pridáme lyžicu kryštálového cukru. Necháme povariť a precedíme cez sito. Dáme do chladničky vychladiť.
Z mascarpone, smotany na šľahanie, smotanovej nátierky a práškového cukru si vyšľaháme krém. Keď už bude dobre tuhý, prilejeme pripravené malinové pyré. Vznikne nám malinová pena, ktorou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a podľa fantázie nanesieme na upečený a vychladnutý brownie.
Dozdobíme čerstvým ovocím a čokoládovými hoblinami.
Mrkvový koláč podľa Janky
Ingrediencie
Cesto
450 g polohrubej múky
4 vajcia M
100 g medu
150 g hnedého cukru
1 KL škorice
Trošku muškátového oriešku
½ vanilkového struku
1 KL prášku do pečiva
1 KL sódy bikarbóny
180 g masla
220 ml mlieka
100 g mletých vlašských orechov
300 g nastrúhanej mrkvy
Na ozdobenie
500 g jahôd
500 g čučoriedok
Vrch koláča
250 g ríbezlí
250 g černíc
250 g malín
5 bielok
300 g kryštálového cukru
Puding
400 ml vody
50 g pudingového prášku
80 g kryštálového cukru
Šťava z ½ citróna
Postup
Vajcia, med, cukor, škorica, muškátový orech, vanilkový struk, mlieko, rozpustené maslo, orechy a nastrúhanú mrkvu dáme do misy a všetko dôkladne premiešame. Po častiach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Zamiešame a vylejeme na plech s rozmerom 30x40.
Pečieme približne 25-30 minút pri teplote 180 stupňov v teplovzdušnej rúre.
Bielky zmiešame s cukrom a dáme nad paru pokiaľ sa cukor nerozpustí. Potom ich dáme šľahať na 10 minút do robota. Vznikne nám nádherná lesklá biela hmota, ktorá dokonale drží tvar.
vyberieme koláč ktorý by mal byť skoro dopečený a na vrch navrstvíme ovocie. Možno sa zdá že ho je veľa, ale nie je. Kľudne dajte aj viac bude viac mokrejší. Vypracované bielky si dáme do potravinárskeho vrecka odstrihneme špičku a začneme striekať akoby kvapky. Je na Vás ako tam ten sneh dáte. Môžeme ho natrieť aj na celé cesto.
Koláč vložíme späť do rúry teplotu sme zvýšili na 200C a pečieme 10 až 15 minút, kým nezačnú špičky hnednúť. Vytiahneme a dáme vychladnúť.
Do hrnca si dáme vodu, v ktorej rozmiešame pudingový prášok, cukor, citrónovú šťavu a uvaríme redší krém. Necháme vychladnúť a vlejeme do mriežok čo nám vznikli po nastriekaní bielkov.
Do krému naukladáme ovocie.
Štedrý koláčik od Ďoďa
Ingrediencie
Cesto
100 ml mlieka
30 g kryštálového cukru
30 g droždia
800 g polohrubej múky
3 žĺtky
200 g masla
1 ČL soli
140 g kryštálového cukru
Maková plnka:
200 ml mlieka
200 g nesladeného mletého maku
120 g cukru
Citrónová kôra
Orechová plnka
200 ml mlieka
200 g mletých orechov
90 g cukru
Lekvárová plnka
400 g slivkového lekváru
2 PL rumu
Tvarohová plnka
500 g tučného mäkkého tvarohu
120 g kryštálového cukru
3 bielky
Hviezdičky z lineckého cesta:
75 g hladkej múky
75 g polohrubej múky
100 g masla
50 g práškového cukru
½ žĺtku
10 g kakaa
Postup
Z mlieka, 30 g cukru a droždia si pripravíme kvások, ktorý necháme aktivovať päť minút.
Do kvásku pridáme žĺtky, múku, maslo, soľ a cukor a necháme podkysnúť minimálne 30 minút.
Medzitým si pripravíme jednotlivé náplne. Lekvárovú pripravíme zmiešaním lekváru a rumu.
Na makovú náplň v horúcom mlieku rozpustíme cukor a pridáme mak s citrónovou kôrou, ktorý povaríme dve minúty.
Na orechovú plnku v horúcom mlieku rozpustíme cukor a pridáme orechy, ktoré povaríme dve minúty.
Na tvarohovú náplň tvaroh zmiešame s cukrom a jemne primiešame bielkový sneh z troch vajíčok.
Ak cesto stále kysne, máme čas na prípravu lineckého pečiva, ktoré vytvoríme zmiešaním surovín. Pre kakaové hviezdičky do polovice lineckého cesta zapracujeme aj kakao. Linecké cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm, povykrajujeme a pečieme v rúre na 180 stupňoch 6 – 8 minút.
Podkysnuté cesto rozdelíme na štyri časti. Každú časť vyvaľkáme do veľkosti 30 x 40 cm.
Vrstvíme nasledovne - cesto, maková plnka, cesto, lekvárová plnka, cesto, orechová plnka, cesto a tvarohová plnka. Pečieme v rúre rozohriatej na 200 stupňov počas 45 minút.
Po upečení ozdobíme pripravenými hviezdičkami, škoricou, badiánom a klinčekmi.
Lenkin koláč od maminky
Ingrediencie
Cesto
250 g práškového cukru
5 vajec
100 ml mlieka
100 ml oleja
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
25 g kakaa
Malinové coulis:
520 g rozmrazených malín
120 g cukru
Plnka
300 ml mlieka
300 g kryštálového cukru
300 g kokosu
300 g zmäknutého masla
100 g práškového cukru
Na ozdobenie
200 g čokolády na varenie
100 g masla
Prášok z lyofilizovaných malín
250 g malín
Postup
Najskôr si pripravíme kokosovú plnku. Dáme variť mlieko s cukrom. Do horúceho mlieka s cukrom primiešame kokos a poriadne zmiešame a dáme vychladnúť. Kokosová plnka bude sypká (to je v poriadku, neskôr do nej budeme pridávať maslo). Kým kokosová zmes chladne, pripravíme si malinové coulis a cesto.
Na malinové coulis potrebujeme rozmrazené maliny. Maliny rozmixujeme a prepasírujeme od zrniečok. Prepasírovanú šťavu dáme na panvicu s cukrom a necháme pomaly variť. Z času na čas premiešame. Varíme, kým zmes nezhustne.
Na cesto vymixujeme žĺtky s cukrom do peny, pridáme olej a mlieko. V druhej miske zmiešame všetky sypké suroviny a postupne prisypeme k riedkej zmesi. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý následne stierkou postupne jemne primiešavame k pripravenému cestu. Plech si vymažeme tukom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a dáme piecť na 180 stupňov na 17 minút.
Zredukovanú malinovú šťavu si prelejeme do misky a necháme takisto chladnúť.
Pokračujeme s prípravou plnky. Maslo izbovej teploty rozmixujeme s práškovým cukrom. postupne pridávame vychladnutú kokosovú zmes.
Na vychladnutý korpus natrieme malinové coulis a na to kokosovú plnku. Kokosovú plnku si poukladáme na korpus v kôpkach, ktoré opatrne roztierame. Nakoniec uhladíme nožom.
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom a polejeme ňou koláč. Posypeme práškom z lyofilizovaných malín a dozdobíme malinami.
Dunajské vlny podľa Lucky
Ingrediencie
Cesto
6 vajec
450 g polohrubej múky
250 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
125 ml mlieka
125 ml oleja
600 g zaváraných višní jeden deň namočených v rume
15 g kakaa
Krém:
250 g tučného tvarohu
250 g mascarpone
400 ml šľahačky 40%
120 g práškového cukru
Na ozdobenie
200 g horkej čokolády
Čerešne so stopkou
Postup
Cukor vyšľaháme so žĺtkami a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme kypriaci prášok a múku a premiešame.
Prilejeme mlieko a olej a spojíme.
Urobíme si sneh z bielkov, ktorý na dvakrát primiešame do cesta.
Do jednej polovice cesta pridáme kakao ( a môžeme aj 1 PL rumu).
Vrstvíme na vymastený, múkou vysypaný plech. Najskôr vanilkové cesto potom kakaové.
Poukladáme višne rovnomerne, zatlačíme a pečieme na 140 stupňoch približne 40 minút.
Na krém si vyšľaháme šľahačku do polotuha, pridáme zvyšné suroviny a došľaháme do stabilného krému. Krém nanášame na vychladnutý koláč a môžeme dozdobiť práškovým kakaom, čokoládovými hoblinkami alebo podľa vlastného želania.
Z rozpustenej horkej čokolády spravíme dekoráciu tak, že čokoládu pomocou mikroténového vrecka striekame na silikónové pologule. Po vychladnutí sa ľahko zlupne a môžeme dekorovať. Do každej pologule dáme zaváranú čerešňu so stopkou.
Marekov jesenný zber
Ingrediencie
Cesto
560 g polohrubej múky
100 g gaštanového pyré
300 g masla izbovej teploty
170 g práškového cukru
2 vajcia
1 kypriaci prášok
Soľ
Ovocná plnka
1 kg jabĺk
1 kg hrušiek
100 g mrazených šípok
30 g rakytníku
250 g masla
200 g kryštálového cukru
2 citróny
20 g škorice
5 g kardamónu
Gaštanový krém
500 g gaštanového pyré
80 g pudingového prášku
4 žĺtky
500 ml smotany 30%
200 g masla
20 g hladkej múky
Na ozdobenie
200 g celých jabĺk
Rakytník na stonke
Postup
Zmiešame preosiatu múku, kypriaci prášok, maslo, vajcia a práškový cukor, gaštany, vypracujeme ručne cesto a navážime si ho na dve rovnaké časti. Rozvaľkáme.
Cesto poprepichujeme a pridám naň vrstvu plnky, následne naň položím druhú časť cesta, tiež poprepichovanú.
Pečiem na 200 stupňov cca 23 - 25 minút.
Jablká a hrušky si na V-krájači narežeme na plátky tenké ako chipsy. Vložíme ich do rozpálenej panvice, kde pridám maslo, šípky, rakytník, cukor a ostatné koreniny. Varíme, kým nevznikne lepkavá konzistencia. Tú následne po kúsku naukladáme do koláča.
Uvaríme si hustý krém zmiešaním žĺtok, pudingového prášku a múky, ktorú rozmiešame v smotane, a prilejem do rozohriatej zmesi. Keď stuhne, necháme vychladnúť a primiešame gaštanové pyré. Podľa potreby konzistencie pridávame maslo a šľaháme krém.
Vytvoríme vzor s cukrárskym vreckom, poukladáme na trojuholníky nakrájané jabĺčko a rakytník.
Ananásové pokušenie podľa Mariána
Ingrediencie
Cesto
600 g ananásového kompótu
450 g polohrubej múky
600 g kryštálového cukru
3 vajcia
3 KL jedlej sódy
1,5 prášku do pečiva
2 dcl rumu
Na ozdobenie
200 g vlašských orechov
100 g čokolády
Plnka
500 g mascarpone
2 ks pudingového prášku
800 ml kokosového mlieka
100 g kryštálového cukru
2 ks vanilkového cukru
Postup
Ananásový kompót v mixéri rozmixujeme na pyré. Zmiešame s vajíčkami, múkou, cukrom, sódou a práškom do pečiva.
Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu cca 20 minút na 170 stupňoch.
Necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme rumom.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Po vychladnutí zmiešame s mascarpone a natrieme na korpus.
Ozdobíme pekanovými orechmi a strúhanou čokoládou.
Dominikov tvarožník od Milky
Ingrediencie
Cesto
315 g polohrubej múky
250 g mletých vlašských orechov
190 g masla 82%
2 vajcia
½ prášku do pečiva s vínnym kameňom
2 balenia trstinového cukru s mletým vanilkovým strukom
2 PL krupicového cukru
Štipka soli
Tvarohová vrstva
500 g tučného mäkkého tvarohu
250 g hrudkovitého tvarohu
250 g mascarpone
160 g práškového cukru
150 g masla
4 žĺtky
1 PL vanilkovej pasty
1 pudingový prášok s mletým vanilkovým strukom
4 bielky
100 g kryštálového cukru
Ovocná vrstva
750 g mrazeného bobuľového ovocia
1,5 balenia pudingového prášku
130 g cukru
Voda
Kôra z 1 citrónu
1 vanilkový cukor
1 neželatínový stužovač
Na ozdobenie
250 g mascarpone
400 ml šľahačkovej smotany 30 – 33%
50 g práškového cukru
1 ČL vanilkovej pasty
250 g čerstvých malín
Lístočky mäty
Postup
Rúru začneme predhrievať na 200 stupňov.
Vystrihneme si z papiera na pečenie obdĺžnik s rozmermi dna plechu.
Do mixéru dáme všetky suroviny na cesto a hákom chvíľu miesime.
Cesto vysypeme na pracovnú podložku a spojíme.
Vystrihnutý papier posypeme múkou, rozvaľkáme cesto pod mikroténovou fóliou. Cesto musí mať rovnomernú hrúbku aj v rohoch papiera. Na dno pekáča štetcom rozotrieme olej a vyložíme plech druhým papierom na pečenie. Cesto aj s papierom, na ktorom sme ho vaľkali vložíme na plech. Plech s cestom dáme do chladničky, kým urobíme tvarohovú vrstvu.
Do mixéra dáme maslo a práškový cukor a vyšľaháme. Postupne pridáme žĺtky, tvaroh, vanilku a pudingový prášok.
Cesto preložíme do väčšej misy a misu mixéra dôkladne umyjeme a odmastíme.
Štyri bielky šľaháme v mise mixéra najprv na nízkej rýchlosti, potom rýchlosť zvýšime. Keď je už sneh na polovicu vyšľahaný, postupne po lyžiciach pridávame cukor. Sneh musí byť pevný a nesmie obsahovať zrniečka cukru.
Vyšľahaný sneh jemne zapracujeme do pripravenej tvarohovej zmesi a vylejeme na stuhnuté orechové cesto. Povrch cesta zahladíme.
Plech vložíme do rúry, 10 minút pečieme na 200 stupňoch, potom 10 minút na 165 stupňoch a dopečieme 15 – 25 minút na 150 stupňoch. Presný čas môže byť rôzny podľa typu rúry.
Kým sa koláč pečie, ovocie rozmixujeme do hladka. Zmes prepasírujeme cez sito.
Rozmixované ovocie dolejeme vodou tak, aby zmes mala 850 ml a dáme variť s cukrom. V 150 ml vody rozmiešame 1,5 balenia pudingového prášku. Pridáme ho k malinám a uvaríme puding. Tesne pred dovarením rozmiešame v 150 ml vody vega gél, pridáme k ovociu a 3 minúty povaríme. Dochutíme citrónovou kôrou, prípadne dosladíme vanilkovým cukrom.
Ovocie necháme chvíľu chladiť a vylejeme na upečený koláč. Vložíme koláč do chladničky a vychladíme.
Mascarpone vyšľaháme s cukrom a prilejeme šľahačku. Vyšľaháme do peny. Tú vložíme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme povrch vychladeného koláča.
Koláč dozdobíme malinami a lístočkami mäty.
Tánin linecký koláč
Ingrediencie
Cesto
575 g hladkej múky
230 g mandľovej múky
230 g práškového cukru
1 ČL škorice
½ KL mletých klinčekov
1 prášok do pečiva
290 g vychladeného masla
4 vajcia
1 žĺtok
36 g rumu
2 ČL vanilkového extraktu
Mandľový krém:
210 g masla izbovej teploty
210 g práškového cukru
210 g mandľovej múky
2 vajcia
23 g kukuričného škrobu
Ovocná plnka
290 g višňového pyré
170 g jablkového pyré
171 g kryštálového cukru
17 g pektínu
Na potretie a posypanie
1 vajce
30 g kryštálového cukru
Na ozdobenie
200 g malín
200 g čerešní
150 g čučoriedok
200 g jahôd
2 limetky
150 g červených ríbezlí
150 g černíc
Postup
V miske mixéra zmiešame múku, mandľovú múku, práškový cukor, koreniny a prášok do pečiva. Pridáme vychladené maslo. Potom pridáme vajíčka, rum a vanilkový extrakt.
Vymiesime cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky.
Na krém zmiešame maslo, mandľovú múku a cukor. Šľaháme päť minút. Potom pridáme vajcia, premiešame. Ku koncu vmiešame škrob.
Na ovocnú plnku zmiešame jablkové a višňové pyré, pridáme cukor a pektín, dáme uvariť. Za stáleho miešania varíme dve minúty. Precedíme cez sito. Opäť dáme na sporák a varíme 7- 8 minút do zhustnutia.
¾ časti vychladnutého cesta rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a prenesieme do pripravenej formy pokrytej papierom na pečenie. Natrieme mandľovým krémom, naň dáme ovocnú plnku. Vrch ozdobíme mriežkou z cesta, potrieme trochou vajíčka a posypeme cukrom.
Pečieme pri 180 stupňoch 30-35 minút do zlatista.
Jablkový strom podľa Tomáša
Ingrediencie
Cesto
700 g hladkej múky
350 g práškového cukru
2 ks prášku do pečiva
2 vajcia
400 g zmäknutého masla
2 ks citrónu (kôra)
Plnka
2 kg nastrúhaných jabĺk
4 vanilínové cukry
3 ČL mletej škorice
1 vajce na potretie
Poleva
0,2 dl jablkovej šťavy
2 PL kryštálového cukru
Citrónová šťava z ½ citróna
Postup
Múku, cukor a kypriaci prášok zmiešame v miske. Pridáme zmäknuté maslo, vajíčko a nastrúhanú kôru z citróna, zmes vypracujeme na tuhé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a na cca 15 minút vložíme do chladničky.
Potom cesto rozdelíme na dve časti a obe vyvaľkáme na 0,5 cm tenké pláty vo veľkosti formy.
Jablká ošúpeme a nastrúhame na väčšom strúhadle.
Plech si vymastíme maslom a vysypeme mukou. Na spodok formy prenesieme prvé rozvaľkané cesto. Prečnievajúce okraje odrežeme a odložíme bokom. Navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré sme v rukách vyžmýkali a zbavili prebytočnej šťavy. Jablká posypeme vanilínovým cukrom a mletou škoricou. Na ne opatrne prenesieme druhé vyvaľkané cesto, prečnievajúce okraje opäť odstránime a odložíme. Boky koláča prstom zatlačíme, aby sa obe vrstvy cesta spojili.
Zvyšok cesta z okrajov spojíme a znovu vyvaľkáme. Pomocou formičky vykrajujeme rôzne ozdoby, ktoré ukladáme na koláč. Celý ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a poprepichujeme vidličkou, aby mala para z jabĺk počas pečenia kade unikať.
Jablkový koláč pečieme na 180 stupňoch približne 30 - 35 minút, kým nie je zlatohnedý.
Poleva - jablkovú šťavu, cukor a citrónovú šťavu si dáme do hrnca a varíme cca 15min.
Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom. A polievame jablkovou polevou.
Pinkies od Zuzky
Ingrediencie
Pinkies
330 g masla
100 g trstinového cukru
220 g kryštálového cukru
3 vajcia
315 g hladkej pšeničnej múky
150 g ruby čokolády 33,6% (na rozpustenie)
300 g ruby čokolády nasekanej 33,6% (alebo čokoládové drops)
1 ČL ružovej práškovej potravinárskej farby (rozpustnej v tukoch)
20 g lyofilizovaných malín
1 ČL soli
Malinové coulis
300 g čerstvých malín
2 PL cukru
1,5 dcl prosecca
Čokoládový ruby ganache krém
400 g ruby čokolády
230 g masla
130 g vody
Štipka soli
10 g lyofilizovaných malín
1 ČL ružovej práškovej potravinárskej farby (rozpustnej v tukoch)
Dekorácie
60 g cukrovej modelovacej hmoty
Modrá prášková potravinárska farba
Čierna potravinárska fixka
Hnedá potravinárska fixka
Vodka na riedenie farby
Postup
Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a plech si vyložíme papierom na pečenie.
Sušené maliny rozmixujeme a prášok preosejeme, aby sme sa zbavili semiačok.
150 g ruby čokolády spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a dobre rozmiešame a primiešame malinový prach spolu s ružovým farbivom a necháme trochu vychladnúť.
Cukor vyšľaháme spolu s vajíčkami a primiešame maslovo čokoládovú zmes.
Múku zmiešame so soľou a preosejeme do zbytku surovín, dobre rozmiešame.
Primiešame 300 g nasekanej ruby čokolády, cesto vylejeme na plech a dobre rozotrieme.
Pečieme 25 - 30minút.
Medzitým pripravíme ganache, maslo s vodou a soľou dáme do hrnca a zohrievame, kým maslo nie je rozpustené a zmes nezačne bublať.
Horúce maslo s vodou prelejeme cez ruby čokoládu, pridáme potravinársku farbu a prášok zo sušených malín. Dobre rozmiešame, kým nie je rozpustená všetka čokoláda.
Necháme zachladiť. Po chvíli, ak sa rozdelilo maslo od čokolády, zmes rozmixujeme.
Vychladenú ganache vyšľaháme.
Cukrovú hmotu vyvaľkáme a povykrajujeme krúžky, na ktoré nakreslíme dúhovky a zreničky potravinárskymi farbami.
Na vychladnuté pinkies rozotrieme tenkú vrstvu krému, na ktorú poukladáme cukrové oči.
Zbytkom ganache naplníme cukrárske vrecko a nanesieme ním na pinkies pásy tak, aby čiastočne prekrývali oči. Necháme zachladiť a potom dotvarujeme špachtličkou.
Na coulis rozmixujeme maliny s cukrom a privedieme ich do varu, zmes precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili zrniečok. Primiešame prosecco.