Pri technickej výzve sa pekárky rozdelili do dvojíc a aj výsledné torty tak vyzerali. Zatiaľ čo Ančine a Táničkine výrobky boli nižšie, menej klenuté a mali inak tvarované ružičky, Jankina a Luckina boli vyššie a ich ružičky boli viac rozvinuté.
S tradičným švédskym receptom Princeznina torta sa najlepšie popasovala Lucka.
Pôvodne sa táto torta volala zelená, keďže je ozdobená zeleným marcipánom. Svoj súčasný názov dostala vďaka tomu, že ju milovali švédske princezné.
Pre tortu je typický polguľovitý tvar a jej vnútro, ktoré je zložené z niekoľkých častí – základom je piškótový korpus, potom vanilkový krém, malinový džem, mandľový marcipán a smotana.
Porotkyňa Jožka, ktorá túto technickú výzvu vybrala, upozorňuje na niekoľko dôležitých zásad.
„Piškótový korpus musí byť naozaj dobre upečený, vanilkový krém musí byť hladký, šľahačka dobre vychladená, aby bola pevná a marcipán musí byť natenko vyvaľkaný,“ vysvetlila.