Sú jednoduché, vynikajúco chutia a fantasticky vyzerajú. Ako si ale s palacinkovými tortami poradili súťažiaci v rámci druhej kreatívnej výzvy? To môžete posúdiť v receptoch nižšie.
Noc a deň od Anči
Ingrediencie
Cesto
1,3 l plnotučného mlieka
300 ml oleja
300 g pohánkovej celozrnná hladkej múky
7 vajec
100 g čierneho kakaa
20 g klasického kakaa
Soľ
Plnka
500 ml šľahačkovej smotany 33%
1 kg biela čokoláda 28%
1,5 kg mascarpone
Plnka
210 g pohánkovej hladkej múky
210 g ryžovej hladkej múky
1 vanilkový lusk
70 g čierneho kakaa
40 g klasického kakaa
200 g práškového cukru
2 vajcia
250 g masla 82%
Štipka soli
Postup
Mlieko, olej, vajcia si vymiešame a pridáme preosiatu múku so soľou a kakaom. Vypracujeme palacinkové cesto. Pečieme na panvici.
Šľahačkovú smotanu si zahrejeme. Pridáme nasekanú bielu čokoládu a premiešavame, kým sa čokoláda rozpustí. Necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes zmiešame s mascarpone.
Do misky dáme múku, cukor, obe kakaá, soľ a zmiešame. Pridáme vajcia, vanilkový lusk a zmäknuté maslo.
Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na cca 1 hodinu.
Cesto na pomúčenej podložke vyvaľkáme a vykrajujeme keksíky. Uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 13minút.
Necháme vychladnúť na plechu.
Skladáme nasledovne. Palacinku natierame tenkou vrstvou krému (palacinka-krém-palacinka atď...). Na každú piatu palacinku poukladáme kakaové keksíky, potrieme plnkou a ukladáme ďalšiu palacinku. Takto striedame vrstvenia až po poslednú palacinku.
Zo zvyšného krému aplikujeme ozdobnou cukrárskou špičkou krém a poukladáme keksíky s jedlým zlatom.
Dominikina lapačinka
Ingrediencie
Cesto
8 banánov
4 vajcia
2 PL olivového oleja
3 PL medu
Štipka soli
640 g hladkej múky
4 ČL sódy bikarbóny
1 l kokosového mlieka
Plnka
Slaný karamel
750 g mascarpone
500 ml smotanovej šľahačky 33%
3 banány
2 PL práškový cukor
Slaný karamel
100 g kryštálového cukru
250 ml smotanovej šľahačka 33%
400 g bielej čokolády
KL soli
Postup
Banány dáme do mixéra spolu so 4 vajcami, olivovým olejom a medom. Rozmixujeme, kým nám nevznikne tekutá hmota. Preosejeme múku a k nej pridáme štipku soli a sódu bikarbónu. K sypkej zmesi prilejeme tekutú banánovú hmotu a metličkou miešame. Keď nám vznikne tuhé cesto pomaly primiešavame kokosové mlieko. Miešame ručne metličkou, kým nám nevznikne tečúce cesto a všetky suroviny sa nespoja. Necháme odležať v chladničke cca 10-15 minút.
Do hrnca vysypeme 100 g kryštálového cukru a varíme, kým sa cukor neroztopí. V druhom hrnci si zatiaľ zohrejeme smotanu, kým nám nezačne vrieť. Keď sa cukor roztopí a má hnedú farbu, pomaly prilievame zohriatu smotanu. Musíme stále miešať, inak sa nám karamel zrazí. Na záver pridáme nalámanú bielu čokoládu a soľ. Dáme do chladničky vychladnúť.
Palacinkové cesto vytiahneme z chladničky a začneme s prípravou palaciniek. Na panvicu si dáme olej. Keď bude dobre rozohriaty, cesto naberieme na malú naberačku a vylejeme na panvicu. Najprv opečieme z jednej strany (cca 40 sekúnd), potom palacinku otočíme. Pred tým, než budeme palacinky plniť je dobré ich nechať dobre vychladnúť, aby sa nám na nich krém netopil.
Krém si pripravíme nasledovne. Mascarpone, smotanu a polovicu z urobeného vychladnutého karamelu dáme do kuchynského robota. Vyšľaháme tuhý krém.
Začneme vrstviť. Položíme palacinku na podložku, na ňu nanesieme 1 lyžicu krému, rozotrieme a jemne polejeme slaným karamelom, ktorý nám ostal. Priložíme ďalšiu palacinku a pokračujeme vo vrstvení. Na vrchnú palacinku nanesieme zostatok krému a môžeme poliať zvyšným karamelom.
TIP - po každej piatej vrstve môžeme naukladať čerstvé banány.
Jankina piatková palacinková torta
Ingrediencie
Cesto
650 g špaldovej múky
1,4 l polotučného mlieka
6 PL trstinového cukru
6 vajec M
10 g sušeného droždia
150 g masla 82%
Štipka soli
200 g bravčovej masti
Plnka
500 polotučného mlieka
130 g trstinového cukru
70 g pudingového prášku
200 g masla 82%
120 g lieskových orechov
Čokoláda
150 g rastlinného tuku na polevy
200 g práškového cukru
60 g kakao
150 ml polotučného mlieka
Na ozdobenie
1 Kivi
250 g čučoriedok
4 ks physalis
Ozdoby z cukru
300 g kryštálový cukor
6 ks lieskových orechov
0,1 dcl oleja
Postup
Do misky si dáme mlieko, cukor, droždie, vajcia, múku a soľ. Dobre premiešame, aby nám nevznikli hrudky a pridáme rozpustené maslo. Zmes necháme chvíľku odpočívať, aby začali kvasnice pracovať. Z tejto dávky spravíme 30ks palaciniek. Smažíme na bravčovej masti. Dostanú inú chuť.
Pripravíme puding. Do hrnca dáme všetky suroviny okrem masla. Uvaríme krém a po odstavení zapracujeme maslo. Ak sa bude zdať, že je krém zrazený je potrebné len miešať a všetko sa spojí.
Do hrnca si dáme rastlinný tuk na polevy, rozpustíme a pridáme cukor a kakao. Chvíľku miešame a potom, po troškách, pridávame mlieko až je zmes krásne hladká a lesklá. Mlieko sa nemusí použiť celé. Podľa hustoty.
Po vychladnutí spojíme čokoládu, puding a na koniec pridáme pomleté lieskovce. Vznikne nám chutná náplň do našich palaciniek.
Vyberieme si podnos, na ktorom to chceme servírovať a začneme postupne vrstviť. Plnky nemusíme dávať veľa.
Vrstvenie palacinka krém zopakujeme a na tretiu vrstvu dáme kivi. Takto pokračujeme až hore.
Necháme si 4 palacinky, ktoré preložíme na štyri časti. Rozstrihneme si vrchnú časť palacinky a cukrárenskou špičkou nazdobíme špirálu. Za špirálu poukladáme čučoriedky a prikryjeme.
Ozdoby z cukru - do hrnca si dáme rozpustiť cukor. Ak je rozpustený a nevidíme žiadne zvyšky kryštálov, odstavíme a necháme trošku vychladnúť. Na špáradlo si pripevníme orech a namočíme do karamelu .Ide to rýchlo lebo karamel veľmi rýchlo tuhne.
Košíčky vytvoríme tak, že menšiu naberačku natrieme olejom a začneme prelievať karamelom. Vytvoríme si 4 kusy.
Stredové hniezdo urobíme tak, že na linku dáme papier na pečenie a dve varechy od seba cca 30cm. Zoberieme lyžicu a rýchlymi pohybmi sem a tam vytvárame vlasy. Tie potom stočíme do hniezda a dáme do stredu torty.
Kivi prekrojíme na polovicu, nakrájame ju na úzke pásiky a vytvoríme kvet, ktorý uložíme do stredu košíčka. Medzi košíčky dáme plátky kivi a po jednom kuse physalis.
Ďoďova mangová špirála
Ingrediencie
Cesto
300 g kokosového mlieka
1,1 l mlieka
750 g hladkej múky
30 g kokosu
1 ČL kypriaceho prášku
Štipka soli
Mangové pyré
2 ks manga
30 g cukru
Plnka
400 g masla
325 g práškového cukru
130 g šľahačky 33 %
13 g vanilkového extraktu
105 g mangového pyré
Poleva
150 g bielej čokolády
60 g šľahačky 33 %
90 g kukuričného sirupu
7,5 g želatíny
120 g mangového pyré
Na ozdobenie
Plátky manga (2 ks manga)
Jedlé lístky kvetov
Kokosové lupienky
Postup
Na prípravu palaciniek si pripravíme cesto zmiešaním všetkých surovín. Môže sa stať, že cesto bude riedke – pridáme múku. Naopak, ak cesto nie je liate, pridáme mlieko. Pečieme na panvici v tvare štvorca, ktorú mierne potrieme olejom. Môžeme piecť aj na okrúhlej panvici, no palacinku zrežeme zvrchu a zospodu asi o 3 cm. Takto upečieme 30 palaciniek.
Medzi tým si pripravíme mangové pyré nakrájaním manga na kocky a jeho varením s cukrom na miernom ohni. Na konci mango tyčovým mixérom dostaneme do stavu pyré.
Krém pripravíme nasledovne - maslo vyšľaháme do peny a pridáme práškový cukor, ktorý necháme šľahať do jeho rozpustenia. Neskôr pridáme smotanu na šľahanie a šľaháme do zväčšenia objemu krému. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt a mangové pyré, ktoré nesmie byť horúce.
Pripravené palacinky si rozložíme do dlhého pásu (asi po 5 ks). Následne na nich nanesieme vrstvu krému a ukladáme rovnobežne plátky manga. Na tieto plátky využijeme 2 ks manga. Takto postupne stáčame ďalšie palacinky až nám vznikne torta z palaciniek. Tú obtrieme zvyšným krémom a zarovnáme. Dáme schladiť do chladničky.
Na vrchu bude torta poliata polevou, ktorú pripravíme roztopením bielej čokolády, šľahačky a kukuričného sirupu. Keď sa jednotlivé zložky spoja pridáme 5 g namočenej želatíny a mangové pyré. Polevou pomaly zakryjeme povrch torty a dáme naspäť do chladničky.
Tortu ozdobíme kúskami manga, lístkami jedlých kvetov a kokosom.
Torta pre zaľúbených podľa Lenky
Ingrediencie
Cesto
1,2 l mlieka
600 ml oleja
6 vajec
2 vanilkové cukry
6 PL kryštálového cukru
Štipka soli
600 g hladkej múky
Citrónový krém:
9 žĺtok
3 citróny
170 g masla
300 g kryštálového cukru
800 g mascarpone
160 ml smotany na šľahanie 40%
Cca 7 lístkov mäty
Čokoládový krém
700 g mascarpone
350 g mliečnej čokolády
140 g smotany na šľahanie 40%
Snehový krém:
4 bielky
200 g kryštálového cukru
50 g práškového cukru
Gélové farbivo
Postup
Na začiatku pripravíme lemon curd (citrónový krém). Citróny si umyjeme a nastrúhame z nich kôru. Následne ich odšťavíme – potrebujeme 150 ml citrónovej šťavy. Citrónovú kôru zmiešame s kryštálovým cukrom, nakrájanou mätou a zmixujeme. Do tejto zmesi pridáme žĺtka a ručne metličkou zmiešame do troška svetlejšej zmesi. Do zmesi prilejeme citrónovú šťavu a znova zmiešame. Dáme na mierny oheň a miešame kým nám nezačne na povrchu jemne bublať. Vtedy odstavíme a pridáme maslo. Miešame kým sa nám maslo v citrónovom kréme nerozpustí. Takto pripravený citrónový krém dáme vychladiť. Na vrch dáme fóliu (tak aby sa dotýkala krému), aby sa nám nevytvorila kožka.
Na prípravu palacinkového cesta zmiešame všetky suroviny okrem hladkej múky. Keď máme zmes zmiešanú postupne pridávame múku za stáleho miešania, aby sa nám nevytvorili hrudky. Panvicu si jemne naolejujeme a začneme pripravovať palacinky.
Cesto treba dávať až na rozpálenú panvičku. Z každej strany opečieme každú palacinku. Z dávky nám vyjde cca 30 palaciniek o priemere 23 cm. Môžete si kraje orezať na priemer 22 cm ak chcete mať krajšie boky torty.
Pripravíme krémy. V mixéri zmiešame mascarpone, smotanu na šľahanie a citrónový krém (nepoužijeme úplne celý, troška si necháme na konečné potretie torty zvrchu. Všetko spolu vymixujeme asi 1-2 minútky.
Pri čokoládovom kréme postupujeme podobne. Zmiešame mascarpone, smotanu na šľahanie, preosiate kakao a roztopenú čokoládu. Mixujeme 1-2 minúty. Krémy si prenesieme do zdobiacich vreciek s hladkou špičkou.
Naplnenú tortu dáme do chladu.
Do vodného kúpeľa dáme bielky s kryštálovým cukrom. Miešame kým medzi prstami už necítime zrniečka kryštálového cukru. Bielka prelejeme do misy a šľaháme, kým sa nám nevytvorí pevný sneh. Na koniec primiešame preosiaty práškový cukor a zašľaháme do snehu. 1/3 snehu si premiestnime do inej misky a zafarbíme gélovým farbivom. Nanášame na tortu najskôr tmavú farbu a postupne prechádzame do bielej. Uhladíme a nakoniec udlabkáme, aby sme vytvorili efekt.
Tortu dozdobíme citrónmi, lístkami mäty a lemon curdom.
Bezlepková torta od Lucky
Ingrediencie
Cesto
400 g gaštanovej múky
400 g bezlepkovej múky
750 g mlieka
5 vajec
Štipka soli
1 vanilkový cukor
1 škoricový cukor
Sódová voda podľa potreby 2-3 dcl
Olej na potretie panvice
Plnka
500 g mascarpone
400 g creme fraiche
500 ml šľahačku 40%
155 g cukor podľa chuti
Vanilkový cukor
1 Lieskovcové praliné
6 banánov
Jedlý mach
1 vajce
100 g hladkej múky
½ ČL prášku do pečiva
30 g cukor práškový
20 g medu
Zelené potravinové farbivo
Čokoládová obruč
100 g bielej čokolády
300 g horkej čokolády
Postup
Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame, môžeme použiť ponorný mixér. Palacinkovú panvicu potierame jemne olejom a pečieme 30ks.
Na krém všetko spojíme (okrem praliné a banánov) a vyšľaháme mixérom
Každú palacinku potrieme krémom, pokvapkáme praliné a naskladáme pár plátkov banánu. Palacinku zložíme do trojuholníka na ¼ ukladáme do kruhu. Na spodok a vrch použijeme celú palacinku nie poskladanú. Tento postup opakujeme kým neminieme všetky palacinky.
Ingrediencie na jedlý mach spolu zmiešame a v miske zohrievame v mikrovlnnej rúre 2 minúty.
Čokoládu na obruč si rozpustíme každú zvlášť. Na podložku najskôr natrieme bielu čokoládu, necháme jemne zatuhnúť. Následne rozotrieme horkú čokoládu, tiež počkáme kým sa čokoláda zatiahne a potom obtočíme okolo obruči potiahnutej potravinovou fóliou a necháme zatuhnúť.
Marekova ružová lastúra
Ingrediencie
Cesto
1,1 l mlieka
120 g cukru
50 g masla
10 vajec
240 g hladkej múky
40 g mandľovej múky
Pistáciová plnka
1 kg ricotty
200 g nesolených lúpaných pistácií
100 g cukru
10 g vody
5 g zeleného farbiva
Plnka pomarančovo - javorová
800 g ricotty
200 g pomarančov (cca 3 ks)
100 g javorového sirupu
20 g masla
40 g pudingového prášku
Vrchný krém
150 g bielej čokolády
250 ml smotany 40%
1 l smotany 40%
5 g oranžového farbiva
2 stužovače šľahačky
Na ozdobenie
Upečené odrezky z palaciniek
Postup
Zohrejeme 200 ml mlieka s maslom, pridáme vajcia, cukor, preosiatu múku a zbytok mlieka. To všetko vymiešame a pre lepšie spojenie ešte pomixujeme ponorným mixérom a precedíme. (obchádzame nutnosť cesta stáť)
Na dvoch panviciach pripravujeme palacinky, ktoré sú extra tenké - je treba naliať dávku do palacinkára a následne ju roztrieť nástrojom na palacinky a vyliať ostatok preč z panvice. Hneď ako sa palacinka začne piecť, oddeľujem okraje a palacinku vyberám - aby nezhnedla. Palacinky skladám na seba kým nemám 35 ks.
Krém 1 – cukor a vodu dáme na oheň a rozpustím ich na karamel, keď je hnedý, pridám pistácie. Zmes rozprestriem na plech a nechám vychladnúť, následne ju rozomelieme na pastu. Cca 5 minút mletia. Hotovú pastu primiešam do ricotty a môžeme pridať trošku farbiva.
Krém 2 – z pomarančov zoškrabeme pomarančovú kôru a nakrájame ich na malé kúsky. Dáme do hrnca a na masle spolu s javorovým sirupom varím na jemný džem – pridáme pudingový prášok na zahustenie a necháme chvíľku vychladnúť. Zmes primiešam do ricotty.
Tortu skladáme tak, že striedame palacinku a krém. Cca 15 kusov s jedným krémom a potom ďalších cca 15 kusov s druhým krémom.
Keď je tortu hotová, prerežeme ju na dva polmesiace a odsuniem od seba, aby vznikol tvar lastúry.
Krém na poťahovanie – čokoládu a 250 ml smotany zohrejeme cca 1 minútu v mikrovlnke, miešame aby sa rozpustila, necháme vychladnúť v mrazničke cca 10 minút a pridáme do ostatnej šľahačky. Môžeme použiť aj stužovať. Vyšľaháme na hustý krém a pridáme oranžové farbivo.
Tortu dôkladne potiahnem krémom a na vrchu urobíme krémové vlnky.
Odrezky z palaciniek použijeme na dekoráciu. Dáme ich piecť na 200 °C na 5 minút a následne ich rozomelieme na piesok.
Božské palacinky od Mariána
Ingrediencie
Cesto
250 g hladkej múky
250 g polohrubej múky
1,5 l mlieka
2 vajcia
3 vanilkové cukry
150 g kryštálového cukru
Štipka soli
Olej
Plnka
500 g mascarpone
1 ks sladené kondenzované mlieko
Domáci džem
Slaný karamel
200 g kryštálového cukru
1 dcl smotany na šľahanie
100 g masla
soľ
Na ozdobenie
250 g šľahačka 33 %
Slaný karamel
300 g karamelovej čokolády
Kakao
100 g kakaového masla
Postup
Suroviny zmiešame a necháme chvíľu postáť. Na panvici s olejom upečieme palacinky.
Mascarpone zmiešame s kondenzovaným mliekom. Urobíme slaný karamel a necháme vychladnúť. Zo smotany na šľahanie a vychladnutého slaného karamelu vyšľaháme šľahačku.
Vytemperovanú čokoládu vylejeme do foriem a vyrobíme ozdoby.
Skladáme nasledovne. 2/3 palaciniek naplníme mascarpone s kondenzovaným mliekom. 1/3 palaciniek naplníme černicovým pyré. Palacinky zatáčame tak, že najskôr prehneme bočné strany do vnútra a následne stočíme palacinku do rolky. Tým dosiahneme že všetky rolky budú mať rovnaký rozmer.
Ukladáme do kvádra tak, že do stredu dáme palacinky plnené pyré a okolo palacinky plnené s mascarpone so salkom.
Tortu necháme vychladnúť a dozdobíme karamelovou šľahačkou, čokoládovými ozdobami a kakaom.
Na temperovanie čokolády potrebujem teplomer, teplovzdušnú pištoľ.
Rozmarná torta podľa Milky
Ingrediencie
Cesto
8 vajec
700 ml plnotučného mlieka
200 g hladkej múky
200 g polohrubej múky
200 ml teplej vody
200 ml perlivej vody
120 g krupicového cukru
¼ ČL soli
50 g holandského kakaa
125 g masla
Plnka
250 g mascarpone
500 g tučného jemného tvarohu
100 ml šľahačkovej smotany
1 PL vanilkovej pasty
10 g jemnej práškovej želatíny
100 ml plnotučného mlieka
200 g kyslej smotany 16%
1 zrelé mango
4 ks kivi
250 g čerstvých malín
Poleva
10 g plátkovej želatíny (6 plátkov)
125 ml vody
225 g kryštálového cukru
30 g holandského kakaa
150 g čokolády 70%
100 ml šľahačkovej smotany
Na ozdobenie
100 g čokolády 70%
100 ml šľahačkovej smotany
Postup
Plátkovú želatínu namočíme v studenej vode a práškovú želatínu namočíme v studenom mlieku.
V mise zmiešame vajcia s mliekom. Pridáme preosiatu múku spolu s kakaom, soľou, cukrom a prešľaháme ručným mixérom. V panvici na pečenie palaciniek rozpustíme maslo a pridáme ho do cesta. Nakoniec prilejeme teplú vodu. Dôkladne prešľaháme a necháme 15-20min. odpočinúť.
Do hrnca dáme vodu a cukor na polevu. Varíme sirup, kým jeho teplota nedosiahne 104 °C. Pridáme šľahačkovú smotanu a zmes vylejeme na nalámanú čokoládu. Pridáme kakao a rozmixujeme ponorným mixérom. Keď zmes ochladne na teplotu 60°C, pridáme plátkovú želatínu zbavenú vody a po rozpustení želatíny zmes prešľaháme.
Polevu zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme chladiť pri izbovej teplote.
Pred začiatkom pečenia dolejeme do cesta perlivú vodu podľa potreby a predhrejeme panvicu. Pečieme tenké palacinky. Rozkladáme ich na mriežku, aby čo najskôr vychladli.
Okraje palaciniek orežeme ráfikom o veľkosti 22cm, aby mali rovnakú veľkosť.
Tvaroh, mascarpone, vanilku a cukor vyšľaháme do hladkej konzistencie. Pridáme kyslú smotanu 16% a dolejeme šľahačku. Všetko spolu vyšľaháme. Do krému pridáme v mlieku rozpustenú želatínu.
Kivi a mango ošúpeme a nakrájame na kocky.
Ráfik o veľkosti 22 cm položíme na tenšiu tortovú podložku rovnakého priemeru 22 cm a vnútro vystelieme priesvitnou fóliou.
Krémom natierame palacinky v tenkej vrstve a ukladáme na seba. Naplníme 10 palaciniek.
Z ďalších desiatich palaciniek urobíme batôžky a poukladáme na naplnené palacinky. Do batôžka dáme 1-2 PL krému a trochu kivi, malín a manga.
Na vrch batôžkov dáme trochu ovocia, pár lyžíc krému a urovnáme povrch.
Na krém ukladáme ďalších10 palaciniek natretých krémom. Vrchnú palacinku potrieme krémom a tortu necháme vychladnúť.
Čokoládu rozpustíme nad parou a vytvoríme ozdobu na tortu za pomoci cukrárskeho vrecka.
Stuhnutú tortu vyberieme z ráfika a odstránime fóliu. Zahladíme boky torty a postavíme na užšiu nádobu na mriežke. Pod mriežku dáme pekáč alebo papier na pečenie, aby sme zachytili prebytočnú polevu.
Pred poliatím torty polevu znovu prešľaháme ponorným mixérom. Teplota polevy by nemala byť vyššia ako 28-30 °C. Polevou tortu rovnomerne polejeme.
Ušľaháme šľahačku a vložíme do cukrárskeho vrecka so špičkou.
Dozdobíme tortu čokoládovou ozdobou, ovocím a šľahačkou. Necháme stuhnúť v chladničke.
Čokoládová torta z palaciniek podľa Táničky
Ingrediencie
Cesto
13 vajec
160 g práškového cukru
2 ČL soli
1,4 l mlieka
60 g kakaa
500 g hladkej múky
60 g slnečnicového oleja
Vanilkový esenciálny olej
Plnka
750 g kyslej smotany
550 g smotany na šľahanie 33%
120 g práškového cukru
130 g bielej čokolády
Slaný karamel
270 g kryštálového cukru
55 g glukózového sirupu
300 g smotany na šľahanie 33%
95 g masla
2 ČL Fleur de sel (soľ)
Poleva
450 g masla
450 g tmavej čokolády
Na ozdobenie
80 g karamelovej čokolády
10 g slnečnicového oleja
10 g lieskových orieškov (celé)
Jedle zlato
Postup
Do misky dáme vajíčka, mlieko, soľ, kakao, múku, olej. Dobre vymiešame a necháme 10 min. odpočívať. Z pripraveného cesta upečieme palacinky.
Pripravíme slaný karamel. Do hrnca dáme cukor, glukózový sirup a necháme rozpustiť. Pridáme zohriatu smotanu, maslo a soľ. Zamiešame a varíme 2 min. Necháme vychladnúť.
Na plnku zmiešame obe smotany s cukrom a dobre vyšľaháme. Pridáme roztopenú čokoládu.
Naplníme palacinky (karamelom a plnkou), na vrch torty nalejeme karamel a posypeme orieškami.
Rozpustime tmavú čokoládu, pridáme maslo a vyšľaháme. 1/3 odložíme do cukrárskeho vrecka. Zvyškom natrieme tortu. Dáme vychladiť.