Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko.
Dá sa upiecť zmrzlina? To by asi veľmi nevyšlo, no obaliť dva druhy domácej zmrzliny v korpuse a pokryť ju talianskym meringue, to už znie ako mimoriadne zaujmavý recept.
Šesť pekárov sa pokúsilo pripraviť Pečenú Aljašku a výsledky boli viac ako obdivuhodné.
Pekárka Anči v osobnej výzve vytasila zbrane v podobe vlastnej rozmarínovo-pekanovej zmrzliny a marhuľového sorbetu. Svoju Pečenú Aljašku servírovala v podobe pníka.
Pekárka Janka do Ohnivej gule ukryla marakujovú zmrzlinu a ten najlepkavejší a najlahodnejší karamel.
Na netradičné chute stavil svoju kartu v osobnej výzve pekár Ďoďo a odvážne pripravil bryndzovú a čučoriedkovú zmrzlinu s cviklovým korpusom.
Pekárka Lucka si zase legendárny recept, ktorý vznikol údajne na oslavu pripojenia Aljašky k Amerike, predstavovala ako kvet ruže. Spojila v nej chute vanilkovej a malinovej zmrzliny s červeným vínom, aj korpus vymyslela po svojom - upiekla rýchlu roládu, ktorá nepraská.
Pekárka Tánička vsadila skôr na zaujímavé chuťové kombinácie ako na celkový dizajn, jej skala z Aljašky mala chuť jahodovej a pistáciovej zmrzliny a korpusom bolo sladké blondie.
Pekár Tomáš v sebe nezaprel dlhoročné barmanské skúsenosti a do dezertu v tvare ananásu ukryl kokosovú a ananásovú zmrzlinu.