info text
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyPolievkySilný vývar z morčacích kostí

Silný vývar z morčacích kostí

ReceptyPolievky
22. 3. 2025
Taniere OPUS STRIPES

Budete potrebovať:

  • vodu
  • 4 mrkvy
  • 150 g zelerových hľúz
  • 2 petržlenové vňate
  • 2 cibule
  • 1 kg hovädzích morčacích kostí
  • 1 kg predného hovädzieho mäsa s kosťou
  • bobkový list
  • nové korenie
  • celé korenie
  • petržlenová vňať na posypanie
  • soľ a korenie

Do polievky:

domáce rezance, mrkvu, stopkový zeler a petržlenovú vňať.

Ako na to:

Morčacie kosti umyte a zbavte ich všetkých povrchových nečistôt, vložte na plech a pečte do stmavnutia v rúre predhriatej na 200 ° C po dobu cca 8 minút.

Mäso s kosťou umyte a vložte do hrnca so studenou vodou spoločne s morčacími kosťami. Priveďte do varu, znížte teplotu tak, aby prestala variť, ale stále ľahko prebublávala.

Počas ťahania vývaru zbierajte penovačkou penu z povrchu vývaru. Cibuľu v šupke prekrojte napoly a opečte dohneda rezom dole na rozpálenej panvici. Keď sa pena prestane tvoriť, prisypte korenie, vložte cibuľu, koreňovú zeleninu a ťahajte vývar minimálne 4 hodiny.

V prípade potreby dolievajte horúcou vodou. Hotový vývar sceďte, dochuťte soľou a korením. Z hladiny odoberte ľahkú tukovú vrstvu.

Budú sa vám hodiť: