Žĺtky vyšľahajte s cukrom a zmäknutým maslom, pridajte múku a škoricu. Vypracujte cesto a nechajte ho zabalené do potravinovej fólie 30 minút odpočinúť v chladničke. Pripravte si formičky na košíčky, vymastite ich maslom alebo použite olej do foriem na pečenie. Odpočinuté cesto vytvarujte do valčeka, rozkrájajte na rovnomerné kúsky a vtlačte do formičiek. Formičky naukladajte na plech a pečte približne 12 minút na 170 °C. Upečené košíčky nechajte vychladnúť.
Na prípravu krému rozdrvte syr cottage najemno, prepasírujte cez sitko alebo rozmixujte. Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru. Pripravte si vanilkový puding – uvarte ho v 300 ml mlieka a pridajte práškový cukor. Akonáhle puding vychladne, zamiešajte do neho syr. Vznikne jemný krém. Pokiaľ by ste mali košíčky skladovať dlhšiu dobu, pridajte ešte 100 g zmäknutého masla.
Košíčky naplňte krémom a ozdobte ovocím.