info text
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéSlaný veľkonočný baranček

Slaný veľkonočný baranček

ReceptyMäsové
20. 2. 2025
Keramická forma baranček DELÍCIA

Nachystajte si:

  • 350 g údeného mäsa
  • 200 g svetlého chleba bez kôrky alebo rožky
  • 50 g čerstvej mladej žihľavy
  • 50 g čerstvého medvedieho cesnaku
  • 7 vajec
  • 1 cibuľa
  • 1 šalotka
  • 1 lyžička mletého koriandru
  • 1 lyžička najemno nakrájaného čerstvého tymianu
  • muškátový oriešok podľa chuti
  • soľ a korenie
  • maslo na vymastenie formy

Postup:

Pečivo nakrájajte na malé kúsky a dajte do misy. Na oleji orestujte cibuľu a šalotku, pridajte údené mäso, ľahko orestujte a dajte vychladnúť. Medzitým nasekajte žihľavu a cesnak na drobné kúsky a pridajte k pečivu. Ďalej pridajte vajce, tymian, fenikel a muškátový oriešok, dochuťte soľou a korením. Pri solení buďte opatrní, pretože údené mäso môže byť slané samo o sebe. Vychladnuté mäso starostlivo zmiešajte s ostatnými ingredienciami. Zmes vložte do maslom vymastenej formy a pečte na 180 °C asi 45 minút dozlatista. Po upečení vyklopte a nechajte vychladnúť.

S receptom vám pomôžu: