• Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéSlivková omáčka s údeným

Slivková omáčka s údeným

ReceptyMäsové
28. 5. 2024
Slivková omáčka s údeným


Ingrediencie:

  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 250 g slivkového lekváru
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 2 bobkové listy
  • 2 celé škorice
  • 10 klinčekov
  • štipka soli
  • 1 lyžica cukru (podľa sladkosti lekváru)
  • 10 dkg strúhaného perníka na zahustenie (podľa potreby)
Z masla, oleja a múky urobte zápražku, zalejte ju vodou (cca ½ litra) a krátko povarte. Pridajte citrónovú kôru, bobkový list, škoricu, klinčeky, štipku soli, cukor a varte v hrnci cca 10 minút. Pridajte slivkový lekvár a varte ďalších 10 minút. Omáčka má mať polotekutú konzistenciu, podľa potreby rieďte vodou. Po uvarení ju preceďte a zahustite strúhaným perníkom. Podľa chuti pridajte cukor a ešte krátko povarte. Podávajte s údeným mäsom (prípadne zverinou) a s knedľou.


Čo sa vám bude hodiť: