Postup:
V
mise zmiešajte múku, 100 g cukru, vanilkový cukor a štipku soli. V teplom mlieku rozpustite rozdrobené droždie. Do sypkej zmesi v mise pridajte 100 g rozpusteného masla, vajcia a droždia s mliekom. Vypracujte v hladké cesto, ktoré prikryte utierkou a nechajte
kysnúť na teplom mieste
cca 45 minút.
Do
hlbokého pekáča (ideálne rozmer 28 × 40 cm) vymasteného maslom vložte cesto a roztiahnite do okrajov. Na cesto naskladajte slivky tesne k sebe a mierne ich zatlačte do cesta. Koláč prikryte utierkou a nechajte opäť nakysnúť po dobu cca 30 minút. Zmiešajte škoricu so 70 g cukru a posypte rovnomerne koláč. Pripravte posýpku, posypte ňou koláč a pečte v predhriatej rúre
na 175 ° C zhruba 30 minút.