Na oleji orestujte najemno nakrájanú cibuľu do zlatistej farby. Pridajte mrkvu, pór, cesnak, všetko nadrobno nakrájané a restujte ďalšie 2 minúty, pridajte chilli pastu, nastrúhaný zázvor, všetko korenie a opäť krátko orestujte, prilejte vodu a všetko premiešajte.
Prepláchnutú šošovicu vsypte do hrnca a polievku varte cca 30 minút za občasného premiešania. Medzitým si osmažte na oleji červenú cibuľu nakrájanú na plátky. Osmaženú cibuľu zbavte tuku pomocou obrúska.
2/3 uvarenej polievky prelejte do mixéra a rozmixujte dohladka. Zvyšnú polievku dajte bokom.
Obe polievky zmiešajte dohromady, ak bude treba, zrieďte horúcim vývarom alebo vodou. Dochuťte podľa potreby.
Pred podávaním polievku posypte vyprážanou cibuľkou a nasekanou listovou petržlenovou vňaťou.