info text

Srbský pasulj

ReceptyPolievky
27. 2. 2025
Súprava riadu PRESIDENT Stone, 8 dielna

Nachystajte si:

  • 500 g bielej fazule uvarenej podľa návodu
  • 100 g zemiakov na kocky
  • 100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky
  • 20 ml oleja
  • 4 ks paradajok nakrájaných na kúsky
  • 1 ks cibuľa krájaná nadrobno
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • 3 strúčiky cesnaku sekaného nadrobno
  • 3 stonky stopkatého zeleru krájaného na kocky
  • 2 mrkvy nakrájané na kocky
  • 1 petržlen nakrájaný na kocky
  • 1 lyžica vínneho octu
  • 1 lyžička červenej mletej údené papriky
  • 1 lyžička štipľavej mletej červenej papriky
  • majorán a oregano podľa chuti
  • vývar alebo voda podľa potreby
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup:

V hrnci s olejom orestujte slaninu, mrkvu, zemiaky, petržlen, zeler, cesnak, pridajte pretlak, znova krátko restujte, prisypte obe papriky a opäť orestujte. Zalejte vývarom alebo vodou, vložte paradajky a varte do zmäknutia. Pridajte podľa návodu uvarené fazule, ochuťte korením, octom a dochuťte soľou a korením. Vody alebo vývaru majte v hrnci toľko, aby bolo všetko tesne pod hladinou. Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

S receptom vám pomôžu: