info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéSviečková omáčka z polievkovaru

Sviečková omáčka z polievkovaru

ReceptyMäsové
6. 10. 2024
Sviečková z polievkovaru PRESIDENT

Kto by ju nemal rád. Tradičnú sviečkovú omáčku, ktorú uvaríte v hrnci, ale aj v polievkovari PRESIDENT. Pozrite sa, ako na to.

Budete potrebovať:

  • 500 ml vývaru (hovädzí, kurací alebo zeleninový)
  • 250 ml 33% smotany
  • 200 g mrkvy
  • 100 g petržlenu
  • 50 g zeleru
  • 50 ml bieleho vína
  • 5 lyžíc svetlej zápražky (hotový granulovaný výrobok)
  • 2 lyžice cukru alebo podľa chuti
  • 1 lyžička plnotučnej horčice
  • 1 cibuľa
  • 10 guličiek celého korenia
  • 5 guličiek nového korenia
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžica octu
  • tymian podľa chuti
  • soľ
  • brusnice a citrón

Postup:

Zeleninu nakrájajte na malé kocky pomocou krájača kociek HANDY a vložte do polievkovaru. Pridajte vývar, korenie, prevarené víno a nastavte program OMÁČKY 15 minút. Po 10 minútach otvorte veko, vyberte korenie a pridajte granulovanú zápražku, veko uzavrite a nechajte dokončiť program. Veko opäť otvorte, prilejte smotanu, dochuťte horčicou, cukrom, soľou, prevareným octom, uzavrite veko a krátko premiešajte pomocou programu PULSE. Podávajte s obľúbeným mäsom (hovädzie mäso, králik a pod.), knedľou, plátkom citróna a brusnicami.


Na prípravu sviečkovej sa hodia: