info text
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéSvieži šalát z farebnej šošovice

Svieži šalát z farebnej šošovice

ReceptyMäsové
26. 2. 2025
Svieži šalát z farebnej šošovice

Nachystajte si:

  • 80 g červenej šošovice
  • 80 g zelenej šošovice
  • 80 g čiernej šošovice
  • 100 g údenej slaniny
  • 30 g kučeravého petržlenu
  • 30 g hladkolistého petržlenu
  • 3 stonky stopkového zeleru
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 2 paradajky
  • 1 červenú cibuľu
  • 1 lyžica nasekanej mäty
  • šťava z 1 citróna
  • 30 ml olivového oleja
  • nové korenie, soľ a korenie

Postup:

Šošovicu uvarte podľa návodu. Slaninu nakrájajte na kocky a opečte do chrumkava. Tuk po scedení dajte bokom. Mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu nakrájajte na drobné kocky, sparte krátko vo vriacej vode (kvôli zmäknutiu), opečte zľahka na tuku zo slaniny, sceďte a dajte bokom. Paradajky nakrájajte nadrobno, oba petržleny a mätu nasekajte. V olivovom oleji rozmiešajte soľ, nové korenie, korenie a primiešajte citrónovú šťavu. Všetky suroviny na záver zmiešajte v mise a ochuťte pripraveným dresingom.

NÁŠ TIP: Pre výraznejšiu chuť posypte šalát jemným balkánskym syrom.
 

S receptom vám pomôžu: