Ingrediencie:
- 600 g dužiny z olúpanej tekvice (Hokkaido, maslová alebo muškátová tekvica)
- 500 ml zeleninového alebo mäsového vývaru alebo vody
- 125 ml 33% smotany (pridajte do polievkovaru cca 5 minút pred ukončením programu)
- 1 väčšia cibuľa
- 70 g mrkvy
- 40 g koreňového petržlenu
- 40 g olúpaných zemiakov
- 30 g zeleru
- 30 g masla
- 2 cm olúpaného zázvoru
- strúčik cesnaku
- 3 lyžičky sójovej omáčky
- šťava z polovice limetky
- 2 lyžičky trstinového cukru
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- lyžička muškátového orieška
- pol lyžičky drvenej rasce
- štipka chilli
- soľ a korenie podľa chuti
Všetky suroviny okrem smotany vložte do polievkovaru a zapnite program Krémové polievky. 5 minút pred koncom programu prilejte vrchným otvorom smotanu.
NÁŠ TIP: Polievku podávajte ozdobenú lyžicou kyslej smotany s lístkom bazalky. Recept je vhodný aj pre bezlepkovú diétu.