Droždie zmiešajte s lyžičkou cukru, zalejte 100 ml smotany a primiešajte lyžicu múky, nechajte vzísť kvások. Všetky ostatné ingrediencie zmiešajte v mise, pridajte kvások a vypracujte na hebké nelepivé cesto. Zakryte ho fóliou a nechajte zhruba hodinu kysnúť, až sa zdvojnásobí jeho objem.
Cesto rozdeľte na 24 dielikov, tie tvarujte do valčekov s dĺžkou 20 cm, stočte do uzlíka, ktorý pripomína zajačika a klaďte na plech vyložený papierom na pečenie (uvedené množstvo vyjde na 2 plechy). Judášky potrite vajcom rozšľahaným s 2 lyžicami vody a nechajte ešte 20 minút vykysnúť, rúru predhrejte na 190 stupňov. Vykysnuté judášky znovu potrite vajcom a vložte do rúry. Pečte 15 minút, pokiaľ zozlatnú a spevnia sa. Med ohrejte, odstavte a vhoďte doň maslo nakrájané na kocky, miešajte, pokiaľ sa nerozpustí. Hotovou medovou omáčkou potrite upečené judášky hneď po vytiahnutí z rúry.