Ingrediencie:
- 300 g fazúľ z plechovky
- 150 g rajčín
- 100 g strúhanky
- 150 g červenej papriky
- 130 g mrkvy
- 120 g cibule
- 50 ml olivového oleja
- 20 g kečupu
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 2 lyžičky oregana
- 1 vajce
- tabasco podľa chuti
- soľ a korenie
Postup
Papriku, cibuľu a mrkvu
nakrájajte na kocky a na horúcom oleji restujte cca 10 minút, kým zelenina zmäkne. Pridajte paradajky zbavené stredu a semienok a pokrájané na kocky. Zmes ešte raz krátko orestujte.
Fazuľu zbavenú nálevu pomeľte v
robote, pridajte kečup, strúhanku, cesnak, vajcia a všetko dôkladne premiešajte. Dochuťte korením a nechajte vychladnúť. Zo zmesi
tvarujte placky a grilujte na olejom potretom
grile z oboch strán.
Podávajte s nakladanou červenou cibuľou, listovým šalátom, paradajkou, domácou hrčkou a pikantnou omáčkou.
Nakladaná cibuľa:
- 1 červená cibuľa nakrájaná na kolieska
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- 2 lyžice hnedého cukru
Zmiešajte ocot s cukrom do rozpustenia a vložte cibuľu. Nechajte naložené po dobu cca 1 hodiny.