info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyBez mäsaVeggie pizza podľa šéfkuchára Pavla

Veggie pizza podľa šéfkuchára Pavla

Kameň na pizzu DELÍCIA 38 x 32 cm

Nachystajte si:

Na cesto:

 1 lyžička sušených kvasníc
 130 ml teplej vody
 1 lyžica hladkej múky
 160 g hladkej múky
 1 lyžica olivového oleja
 1 lyžička sušeného oregana
 1 lyžička sušeného cesnaku
 soľ

Na oblohu:

 paradajkový hummus
 grilovaný baklažán
 divoká brokolica
 hríby, olivy, paradajka
 červená cibuľa
 parmezán
 olivový olej s cesnakom na potretie

Postup:

Zmiešajte droždie, vodu a 1 lyžicu múky. Nechajte 10 minút odstáť a aktivovať droždie. Všetky zvyšné ingrediencie zmiešajte a pridajte k nim droždie. Vypracujte veľmi krátko na hladké lepivé cesto, prikryte utierkou a nechajte 20 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta vypracujte guľu. Na plechu s papierom na pečenie roztiahnite cesto pomocou prstov a trochou múky na priemer zhruba 25 cm (papier predtým zľahka zaprášte múkou). Na takto pripravené cesto rozotrite paradajkový hummus, naskladajte oblohu a pečte cca 15 – 20 minút pri 180 °C.

S receptom vám pomôžu: