info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Veľkonočná plnka

ReceptyMäsové
6. 2. 2022
Veľkonočná plnka

Ingrediencie:

  • 320 g údeného mäsa
  • 160 g bieleho chleba bez okraja
  • 100 g listov medvedieho cesnaku
  • 20 ml olivový olej
  • 5 vajec
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička najemno nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lyžička celého koriandra
  • 1 lyžička celého fenikla
  • Muškátový oriešok podľa chuti
  • Maslo na vymastenie formy na pečenie
  • Soľ, korenie
  • Kvety hluchavky, fialky vonné, medvedí cesnak a sedmokrásky

Postup:

Z plátkov chleba odstráňte okraje, nakrájajte na menšie kocky a dajte do misy. Údené mäso nakrájajte na menšie kúsky a pridajte k chlebu. Cesnak nasekajte na malé kúsky a vsypte do misy k ostatným surovinám. Cibuľu nakrájajte nadrobno, orestujte na oleji spolu s čerstvým tymiánom a pridajte do misy. K zmesi pridajte vajce, dochuťte soľou, korením, muškátovým orieškom a nasucho praženým koriandrom s feniklom, ktoré ste rozdrvili v mažiari najemno. Všetky suroviny premiešajte a vložte do maslom vymastenej formy na pečenie. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu cca 30 minút. Upečenú plnku posypte niekoľkými kvetmi hluchavky, fialky vonnej, cesnaku a sedmokrásky.

Bude sa vám hodiť: