Na cesto:
- 600 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 200 g teplého medu
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1 lyžičku jedlej sódy alebo 1/2 vrecka prášku do pečiva
- 120 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
- 2 lyžičky perníkového korenia
Na polevu:
- 1 bielok
- 170 – 200 g práškového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- potravinárske farbivo
Postup:
Cesto: Všetky ingrediencie zmiešajte a vypracujte tuhé cesto, zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte 24 hodín odpočinúť v chladničke. Rúru predhrejte na 160 ˚C. Odpočinuté cesto vyvaľkajte a vykrajujte obľúbené tvary. Pečte na papieri na pečenie dozlatista cca 12 minút. Ešte teplé perníčky potrite rozšľahaným vajcom.
Poleva: Najskôr preosejte cukor cez jemné sito. Vyšľahajte bielka s cukrom a citrónovou šťavou metličkou alebo ručným mixérom na najnižší stupeň bielej hustej peny. Mala by vzniknúť hmota, ktorá na metlách drží a nesteká z nich. Do hotovej polevy pridajte potravinárske farbivo a prípadne zrieďte citrónovou šťavou na požadovanú konzistenciu.