Ingrediencie: - 960 ml mlieka
- 300 g makarónov
- 300 g varenej brokolice
- 300 g vareného karfiolu
- 200 g syra čedar alebo gouda
- 80 g masla
- 50 g hladkej múky
- soľ
- biele korenie
- muškátový orech
Postup: Z masla a múky pripravte svetlú zápražku, ktorú zalejte teplým mliekom a za stáleho miešania priveďte k varu. Nechajte ju prevariť cca 10 minút, pridajte nastrúhaný syr, vymiešajte tak hladkú omáčku. Dochuťte ju soľou, bielym korením a muškátovým orieškom. Omáčku zmiešajte s uvarenými makarónmi, karfiolom a brokolicou, ktoré ste rozdelili na malé kúsky. Všetko rovnomerne rozprestrite v zapekacej mise a zapekajte cca 10 minút pri 200 °C alebo do momentu zozlatnutia.