Pripravte krehký korpus z múky, masla, ľadovej vody a štipky soli. Suroviny spracujte na bochník cesta a nechajte zabalené v potravinovej fólii v chladničke najlepšie do druhého dňa. Potom cesto rozvaľkajte na plát hrubý okolo pol centimetra, mal by byť o niečo väčší než forma. Cesto vtlačte do tukom vymastenej formy až ku krajom a zvyšky cesta, ktoré prečnievajú, odrežte. Formu dajte na hodinu do chladničky. Po vytiahnutí z chladničky dno korpusu prepichajte vidličkou, vložte papier na pečenie, vysypte fazuľami, aby sa cesto zaťažilo, a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C zhruba 10 minút. Po vytiahnutí z rúry odstráňte papier na pečenie s fazuľami a predpečený korpus potrite rozšľahaným vajíčkom. Pred ďalším plnením nechajte korpus vychladnúť.
Na náplň nakrájajte zemiaky a cukety na dlhé plátky (odporúčame zelené aj žlté cukety, žlté aj modré zemiaky, koláč tak získa pekné, zaujímavé farby). Plátky dajte bokom, na papierový obrúsok. Zmiešajte mascarpone, bylinkové pesto, vajce, pridajte soľ a korenie a zmes dajte na vychladnutý korpus. Z nakrájanej zeleniny vytvorte špirálu vo vnútri korpusu. Zeleninu potrite olejom, posypte tymiánom a ešte ju prípadne podľa potreby osoľte a okoreňte. Pečte v rúre pri 180 °C približne 1 hodinu.