Koreňová zelenina je zdravá a dobrá. Patrí do základov omáčok alebo do polievok. Uvarte si zelerový krém s jablkami, jeho chuť vás prekvapí.
Budete potrebovať:
700 ml kuracieho vývaru
300 g koreňa zeleru
250 ml 33% smotany
200 g jabĺk
150 g zemiakov
100 g stopkového zeleru
40 g masla
1 strúčik cesnaku
soľ, korenie
Postup:
Zeler, jablká a zemiaky nakrájajte na malé kúsky, osoľte, okoreňte a restujte na masle cca 5 minút. Orestovanú zeleninu preložte do polievkovaru, pridajte vývar a zapnite program krémovej polievky. Po ukončení programu prilejte smotanu a krátko premiešajte pomocou programu PULSE. Dochuťte soľou a korením.
NÁŠ TIP: Pre výraznejšiu chuť môžete polievku pokvapkať olejom z vlašských orechov a zelerovo-petržlenovým olejom.