Vyrezané tekvice so sviečkou, čarodejnice, duchovia, čierne mačky, metly, oheň, príšery, kostlivci, sovy, výry atď. To sú atribúty sviatku, ktorý u nás síce nemá tradíciu, ale postupne sa aj v našich končinách udomácňuje. Možno preto, že ide o sviatok s čarovnou atmosférou, z tekvíc možno vytvoriť skvelé jedlá a do cukrovinky v tvare hrobu sa inokedy v roku nezahryznete;-).
Vyrezávanie ako umelecká disciplína alebo máte carvingové nože?
Ak nie, pozrite na našu
súpravu pre dekorovanie zeleniny a ovocia – tekvice, mrkvy, bielej reďkovky a reďkoviek, uhoriek, cukiet, póru, jabĺk, hrušiek, manga, melónov a pod. Obsahuje 6 špeciálnych vykrajovacích nožov, keramickú brúsku a krabičku pre ich bezpečné uloženie.
Ako olúpať tekvicu? Máme najlepšiu zbraň!
Naša
škrabka totiž zbaví tekvicu tuhej šupky ľahko, rýchlo a bezpečne. Sila plátku je nastaviteľná, škrabka je preto vhodná pre rôzne druhy tekvíc, teda tekvica s tenkou aj silnou šupkou. Čepeľ má dokonalé ostrie opatrené ochranným puzdrom pre bezpečné skladovanie.
Čo ďalšie sa môže hodiť?
Čo s olúpanou tekvicou? Máme recept!
Tekvicová polievka so zázvorom, feniklom a kokosovým mliekom
Ingrediencie:
1 kg tekvice (po očistení), 1 l zeleninového vývaru, 2 lyžice kokosového oleja, 2 ks cibule, 2 lyžičky celého koriandra, 1 dcl kokosového mlieka, 1 lyžica červenej karí pasty, 1 lyžička mletého zázvoru, 1 limetka, ½ lyžičky mletej rímskej rasce, ½ lyžičky kurkumy, ½ lyžičky feniklových semienok, štipka škorice, sušené čili podľa chuti, 4 strúčiky cesnaku
Tekvicu zbavte šupky aj semienok a dužinu nakrájajte na centimetrové kocky. V hrnci rozohrejte kokosový olej, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a restujte do sklovita. Pridajte nakrájanú tekvicu a opekajte ju asi 10 minút do zlatista. Pridajte nasekaný cesnak, karí pastu, zázvor, čili, koriander, rascu, kurkumu, fenikel a všetko krátko orestujte. Zalejte zeleninovým vývarom tak, aby bola všetka zelenina ponorená a varte cca 20 minút. Uvarenú tekvicu rozmixujte dohladka s kokosovým mliekom, limetkovou šťavou a škoricou. Polievku dochuťte soľou a korením. Podávajte s tekvicovými semienkami upraženými na panvici na sucho, pokvapkajte tekvicovým olejom a smotanou.Desivé maškrtenie? Stačí mať strašidelné formičky...
Tieto
vykrajovače sú vynikajúce pre vykrajovanie cukroviniek originálnych tvarov, dodávame ich s krúžkom pre uloženie. Sú vyrobené z prvotriedneho odolného plastu, taktiež vhodné do umývačky.
Akú veľkú máte tekvicu?
Váha, ktorá si poradí s obrou tekvicou aj kufrom na dovolenku
Potrebujete odvážiť tekvicu, melóny, košíky s ovocím alebo príručnú cestovnú batožinu? Táto
váha váži až do 15 kg! Naviac má LCD displej s veľkými číslicami, ktorý je dobre čitateľný aj z väčšej vzdialenosti, a je dovažovacia, takže umožňuje postupné váženie viac potravín na ploche alebo vo vhodnej nádobe. Vážiaca plocha z odolného skla sa pritom ľahko udržuje dokonale čistá.
Ďalej by vás mohlo zaujímať:
Ako zapáliť sviečku v tekvici?
Skúste plazmový zapaľovač, ktorý nepotrebuje batérie, plyn ani elektrickú zásuvku. Stačí mu USB!
Kuchynský zapaľovač GrandCHEF tvorí plazmový lúč, ktorý spoľahlivo zapaľuje plynové horáky, ale aj iné horľavé materiály, a to aj pri silnom vetre alebo prievane. Je preto vynikajúci aj vo vonkajšom prostredí, ideálny pre záhradné grily, plynové sporáky, katalytické lampy, aromalampy, papierové podpaľovanie v krboch a pod.
Zapaľovač má zabudovanú lítium-ióntovú batériu, ktorá sa nabíja pomocou priloženého USB kábla. Zapaľovač môžete nabíjať zo všetkých zariadení vybavených USB portom s napätím DC 5V, napr. z počítača, power banky alebo nabíjačky na mobilný telefón a pod. Naviac má bezpečnostnú detskú poistku a LED kontrolku pre jednoduché použitie.
Plne nabitá batéria vydrží najmenej 100 zapálení, doba potrebná pre úplné nabitie batérie je cca hodinu a pol
Pozrite si aj: