info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Jablkový rôsol

ReceptyBez mäsa
12. 11. 2023
Zavárací pohár s klipsou DELLA CASA


Ingrediencie na 300 ml rôsolu:

  • 900 ml vody
  • 600 g jabĺk Granny Smith alebo inej kyslej odrody
  • 150 g kryštálového cukru
  • 30 ml citrónovej šťavy

Postup:

Z umytých jabĺk odstráňte stopku, nakrájajte ich na menšie kúsky, zalejte vodou a priveďte do varu. Potrebujete dlhšiu dobu varenia, približne 1 hodinu, aby sa uvoľnil pektín, ktorý je obsiahnutý aj v šupke a jadierkach.

Uvarené jablká premiestnite do cediaceho plátna a cedníka, vytlačte všetku šťavu do čistého hrnca.

Do hrnca s jablčnou šťavou dajte cukor a citrónovú šťavu. Nechajte zredukovať do hustej konzistencie. Tento proces zaberie asi 30 minút. Dlhšia doba redukovania znamená hustejšiu konzistenciu. Prelejte do pohára a nechajte vychladiť.

Náš tip: podávajte k toastom, croissantom, syrom a k vytvoreniu glazúry pri pečení bravčového mäsa.

Vyskúšajte tiež nás recept na skvelú domácu jablčnú marmeládu


Čo by sa vám mohlo hodiť: