Slivky, spolu s jablkami, hruškami a ďalším slovenským ovocím, vedú rebríček jesennej úrody. Chutia čerstvo odtrhnuté zo stromu, a keď ich spracujete do zásoby v podobe lekváru alebo sušených či mrazených, budete z nich mať pôžitok po celý rok. V koláčoch, omáčkach a nesmieme zabudnúť ani na ich „tekutú“ podobu – slivovicu.
Pozbierať, spracovať, vychutnávať
Pokiaľ zbierate trnky a chcete si časť vychutnať priamo na záhrade alebo doma, uložte ich do
Košíka na ovocie ONLINE. Vďaka perforovanému materiálu je vzdušný, ovociu sa v ňom bude dobre dariť, vydrží dlhšie čerstvé a svieže. Košík je vďaka elegantnému vzhľadu určený na skladovanie, ale aj na servírovanie.
Aby bolo odkôstkovanie sliviek jednoduchšie, zaobstarajte si šikovný
Odkôstkovač sliviek HANDY, ktorý jedným stlačením rukoväte slivku pozdĺžne rozpolí a zbaví ju kôstky. Uľahčí vám prácu, je výborný na odkôstkovanie čerstvých, ale aj zavarených a rozmrazených sliviek.
Pokiaľ hľadáte veľkú kuchynskú dosku pre ich spracovanie, prezrite si
Krájaciu dosku AZZA. Môžete na nej krájať, porciovať aj naklepávať mäso. Jej plocha je mierne zošikmená smerom k žliabku, ktorý slúži na zachytávanie tekutín. Navyše pod ňu zasuniete tanier alebo podnos na zhrnutie potravín.
Čo sa vám môže ešte hodiť?
Delikátne omáčky zo sliviek
Poznáte „trnkovú“ omáčku s údeným a knedľou? Pokiaľ nie, máme pre vás
overený recept. Okrem neho budete potrebovať poriadny riad – napríklad
BORDEAUX. Vypadá tradične, pritom má moderné vlastnosti ako nerezové indukčné dno, prvotriedny antiadhézny povrch, bezpečné úchyty zo žiaruvzdorného silikónu a výstupky na pokrievke pre odkvapkávanie pary späť do hrnca.
K slivkovej omáčke si urobte aj domácu knedľu. S našou
Formou na knedle DELLA CASA ho zvládnete ľahko a rýchlo. Forma je určená na varenie v pare alebo mikrovlnnej rúre. Nielenže nič nerozvarí, ale má aj praktickú vysúvaciu lopatku a rysku na krájanie rovnakých plátkov. Výroba domácich knedlí nikdy nebola jednoduchšia!
V žiadnej domácnosti by nemali chýbať klasické biele taniere ako sú
LEGEND. Vďaka hladkému profilu a neutrálnej farbe sa hodia ku každému typu jedla aj stolovania. Sú vyrobené z prvotriedneho porcelánu, majú široký okraj a kvalitnú bielu glazúru. Servírovať na nich môžete napríklad jahňacie s omáčkou zo sušených sliviek, tu nájdete
recept.
Čo ešte odporúčame:
Sladké pečenie so slivkami a lekvárom
Sladké aj slané dobroty môžete podávať a uchovávať pod
Skleneným poklopom DELÍCIA. Ten predstavuje dva výrobky v jednom – v obrátenom použití slúži ako misa s vekom, ušetríte tak miesto v kuchyni. Multifunkčný úchyt pohodlne „precvaknete“, tento rafinovaný výrobok získal ocenenie Kitchen Innovation Award 2023.
Máme širokú ponuku plechov, jedným z nich je aj
Perforovaná forma na pizzu DELÍCIA. Tá je skvelá tiež na veľké kysnuté koláče plnené lekvárom a ďalšími ingredienciami. Forma je vybavená vysoko odolným antiadhéznym povrchom, takže nič nepripáli. Môžete ju dať do všetkých typov rúr na pečenie. A pokiaľ vám chýba ten
správny recept - sme tu my.
Dezert, kde slivky hrajú prím? Ochutnajte slivkový crumble podľa nášho
receptu. Crumble sa najlepšie pečie v
Zapekacej mise DELÍCIA. Podľa počtu stravníkov si môžete vybrať zo štyroch veľkostí. Misy možno použiť v akomkoľvek type rúr na pečenie, vďaka kvalitnej glazúre smie do mrazničky aj do umývačky. Misy majú rôznu farbu, budú veľmi atraktívne aj na servírovanie.
A pár osvedčených produktov na záver: